Υγιεινά μπιφτέκια σολομού

Υλικά: 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα, σε κομματάκια 2 κουταλιές της σούπας κάρι 1 κουταλάκι του γλυκού σος σόγιας λίγο κόλιανδρο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο λεμόνι για σερβίρισμα Για τη σαλάτα: 2 ...

Σαλάτα ρόκα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Σαλάτα ρόκα με κοτόπουλο και αβοκάντο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 07:35 Υλικά για 4 άτομα Για τη βινεγκρέτ λεμονιού 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 ½ κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 1 σκελίδα σκόρδο ...

Πανεύκολα μπισκότα πραλίνας με τρία υλικά. Τόσο απολαυστικά, σα να τρως μια μεγάλη κουταλιά Nutella

Αγαπάς τα γλυκά, ιδιαίτερα τη σοκολάτα. Αλλά όταν πρόκειται για ζαχαροπλαστική, νιώθεις πως είσαι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Ή, ακόμα και αν τα καταφέρνεις, συνήθως έχεις ελάχιστο χρόνο ή ελάχιστα υλικά για να φτιάξεις ένα σπιτικό κέρασμα. Ωστόσο με ...

Πανεύκολη και λαχταριστή τούρτα χωρίς θερμίδες!

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκιά, σχεδόν με κίνδυνο να χαρακτηριστεί υγιεινή, είναι μία τάρτα που θα μας δροσίσει ευχάριστα και δεν θα μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες! Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ...

Οδηγός καλής ζωής: "Μύθοι" που αφορούν τους τρόπους μαγειρέματος

Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε ένα φαγητό, εκτός από τη γεύση του, μπορεί να αποβεί καθοριστικός και για την διατροφική του αξία. Χάριν σε αυτόν μπορούμε  να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές ή αντίθετα ...

Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη με τις συνταγές του

Στις 16:50 στον Alpha. Το Σάββατο παρουσιάζει τρεις παραδοσιακές συνταγές και μας ταξιδεύει, μέσα από αυτές, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη. Αρχικά μαγειρεύει λαχανιά, παραδοσιακό πιάτο τής Θράκης με χοιρινό κρέας και λάχανο. Βράζει το κρέας ...

Χοιρινό μπούτι ψητό με χυμό πορτοκαλιού και κρασί

Υλικά συνταγής χοιρινό μπούτι ή νεφραμιά: 3 κιλά περίπουδεντρολίβανο ή φύλλα φασκόμηλου: μερικά κλαδάκιαλευκό κρασί: 2/3 φλιτζανιούχυμός πορτοκαλιού: 200 mlαλάτι, πιπέριμερικά μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)  Εκτέλεση συνταγής Χαράσετε το μπούτι στην ...

Kitchen Lab: Τρία παραδοσιακά πιάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Την Κυριακή ο Άκης παρουσιάζει ακόμα τρία παραδοσιακά πιάτα. Ξεκινά με σπανακόπιτα κουρού, εξελίσσοντας την κλασική συνταγή: αφού ετοιμάσει τη γέμιση με σπανάκι, φέτα, τυρί κρέμα και μυρωδικά, την αρωματίζει με λεμόνι. Στη συνέχεια μαγειρεύει ...

Δοκιμάσαμε τα νέα πιάτα του It

To 2003 το It ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που μίλησαν για υγιεινή διατροφή. Υγιεινή διατροφή, που ταυτόχρονα όμως είναι νόστιμη. Αυτή η φιλοσοφία του It, ίδια μέχρι και σήμερα, ήταν κάτι το καινούργιο. Αγνές πρώτες ύλες, δουλεμένες με ...

«Monkey Bar: Ένα από τα πιο in meeting points στα βόρεια προάστια

encoding="utf-8" ? Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, οι συνταγές του «MonkeyBar» στα Μελίσσια είναι ότι χρειάζεστε για μια τέλεια βραδιά με κοκτέιλ. ΜΟΝΚΕΥ TAI FLAMING Υλικά 50ML DARK RUM BLEND 15ML ORANGE LIQUER 20ML ALMOND ...

Σαλάτα με φακές και φέτα

Υλικά 2 φλιτζάνια φακές 2 φύλλα δάφνης 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ­κομμένες σε κύβους 150 γρ. φέτα σε κυβάκια Για τη σος 5 κουταλιές ...

Καραβόλοι (σαλιγκάρια στιφάδο)

Προετοιμασία: 15′  Μαγείρεμα: 15′Υλικά (για 4 μερίδες) 1 κιλό σαλιγκάρια 1 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι + λίγο για το άχνισμα των σαλιγκαριών 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 1 κλωναράκι θυμάρι ...

Πιτούλες με πράσο, πανσέτα και γραβιέρα

Το πιο νόστιμο και τραγανό ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι, που τρώγεται και κρύο ως σνακ την επόμενη μέρα Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 4 πράσα καθαρισμένα, σε ροδέλες (μαζί και το πράσινο μέρος τους) 140γρ. πανσέτα 200γρ. γραβιέρα τριμμένη 4 ...

Εκπληκτική αγιορείτικη μανιταρόσουπα

Δημοσιεύθηκε: 16/02/2019 15:50 ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/02/2019 22:46 Newsit Newsroom Η αγιορείτικη μανιταρόσουπα είναι ένα πιάτο πανεύκολο, εξαιρετικά θρεπτικό και συγχρόνως απίστευτα νόστιμο και φίνο, γεμάτο αρώματα και γήινες γεύσεις.Μια ...

Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες - Ποια ήταν τα αγαπημένα τους φαγητά

Οι σημερινές τροφές ήταν εντελώς άγνωστες στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων, ενώ οι συνήθειές μας όσον αφορά τη διατροφή διαφέρουν σημαντικά.Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι σύγχρονοι ειδικοί σχετικά με την ωφελιμότητα ενός πλούσιου πρωινού οι ...