Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πικάντικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια!

Υλικά συνταγής Για τα πικάντικα κεφτεδάκια: 350 γραμ. κιμά χοιρινό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή 1 σκ. σκόρδο ή σκορδόλαδο 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν 4 κ.σ. κρασί κόκκινο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι ...

Σπάνιο είδος μανιταριού που ζυγίζει 5,5 κιλά βρέθηκε στα Τρίκαλα (φωτ.)

Το μανιτάρι Hiricium erinaceus είναι ένα σπάνιο είδος μανιταριού και μάλιστα με θεραπευτικές ιδιότητες. Δύο φίλοι από τα Τρίκαλα, ο Χρήστος Μαυρογιώργος και ο Κώστας Καψιώτης, που τους αρέσουν  πολύ τα ...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πικάντικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια!

Υλικά συνταγής Για τα πικάντικα κεφτεδάκια: 350 γραμ. κιμά χοιρινό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή 1 σκ. σκόρδο ή σκορδόλαδο 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν 4 κ.σ. κρασί κόκκινο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι ...

Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά και γραβιέρα

Τα λαζάνια είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Και σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε λαζάνια με γραβιέρα.  Υλικά 1 πακέτο λαζάνια (που δε χρειάζονται βράσιμο) 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 χούφτα ...

Μπρουσκέτες με ντομάτα και μελιτζάνα

Παραλλαγή της σισιλιάνικης «καπονάτα», ενός μείγματος φρέσκων λαχανικών με ελιές, κάπαρη και βότανα. Η σάλτσα είναι καλύτερη μετά από 1-2 μέρες στο ψυγείο, όταν τα αρώματα έχουν δέσει. Για 4 άτομα: 2 σφιχτές μελιτζάνες (500 γρ.) 90 ml ελαιόλαδο 1 ...

Oktoberfest: 4 κλασικές γερμανικές συνταγές

Η γιορτή μπύρας του Οκτωβρίου (Οκτόμπερφεστ) στο Μόναχο διαρκεί δύο εβδομάδες. Το ΚΠΙΣΝ διοργάνωσε μια μίνι ελληνική εκδοχή. Ας το γιορτάσουμε με γερμανικά παραδοσιακά πιάτα από το νέο βιβλίο μαγειρικής The German Cookbook του Alfons ...

Κροστάτα με λαχανικά και βότανα

Εδώ πρωταγωνιστής είναι η ζύμη από ντίνκελ και καρύδια που είναι πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Η τάρτα στολίζεται με γλυκά λαχανικά και σερβίρεται με βραστές πατάτες ή σαλάτα με ντρέσινγκ από λεμόνι. Για 4-6 άτομα: 2 πράσα, ...

Βρέθηκε τεράστιο και σπάνιο είδος μανιταριού

Το μανιτάρι βρήκαν δύο φίλοι φυτρωμένο σε δέντρο σε βουνό στην περιοχή της Καλαμπάκας - Έγινε εκλεκτός μεζές στα κάρβουνα αλλά και στο φούρνο. Το μανιτάρι Hiricium erinaceus είναι ένα σπάνιο είδος μανιταριού και μάλιστα με θεραπευτικές ...

Κέικ: απορίες και όλα τα μυστικά

Κορίτσια μου μου στέλνετε πολλές απορίες για τα κέικ! Το σωστά ψημένο, αφράτο, φουσκωμένο, χωρίς σκασίματα, χωρίς να τρίβεται και χωρίς να κάθεται στο ψήσιμο κέικ είναι πραγματική απόλαυση. Μάθετε εδώ ποια λάθη να αποφύγετε για να φτιάξετε ...

Τεράστιο και σπάνιο είδος μανιταριού βρέθηκε στα Τρίκαλα

Τεράστιο και σπάνιο είδος μανιταριού βρέθηκε στα Τρίκαλα Ζυγίζει 5,5 κιλά – Δείτε φωτογραφίες Το μανιτάρι Hiricium erinaceus είναι ένα σπάνιο είδος μανιταριού και μάλιστα με θεραπευτικές ιδιότητες. Δύο φίλοι από τα Τρίκαλα, ο Χρήστος ...

Καστοριά - Συνταγή: Σοκολατάκια με αμύγδαλο

 Πανεύκολα σοκολατάκια με αμύγδαλο από τη ΜαρίαΥΛΙΚΑ: 200 γραμ. αμύγδαλα 50 γραμμάρια κουβερτούρα 1/4 κ.γ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλατίζω τα αμύγδαλα και τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνω την κουβερτούρα, ανακατευώ και τα βάζω κουταλιά -κουταλιά στην ...

DIY: Φτιάξε μόνη σου ζάχαρη-άχνη σε 2 λεπτά!

Για να μετατρέψεις την ζάχαρη σε κόκκους σε πολύ λεπτή ζάχαρη βάλε μία κούπα και δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε κόκκους στο μπλέντερ τροφίμων και χτύπησέ την για 30 δευτερόλεπτα. Για να μετατρέψεις τώρα την πολύ λεπτή ζάχαρη σε ζάχαρη ...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πικάντικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια!

Υλικά συνταγής Για τα πικάντικα κεφτεδάκια: 350 γραμ. κιμά χοιρινό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή 1 σκ. σκόρδο ή σκορδόλαδο 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν 4 κ.σ. κρασί κόκκινο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι ...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Σνίτσελ κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με κρέμα τυριού!

Σήμερα σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε. Υλικά συνταγής: 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο 1 φλ. αλεύρι 1 φλ. παρμεζάνα 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά 2 πρέζες μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι 3-4 ...